A hastáncról a mai napig rengeteg tévhit kering. Lehetséges, hogy láttál egy érdekes filmjelenetet, egy rossz előadást, egy videót, vagy hallottál néhány pletykát, ami alapján nem zártad a szívedbe a hastáncot. Elképzelhető, hogy egy valótlan misztikus kép él benned róla, hiszen nem biztos, hogy az igazival találkoztál először. Gyere és ismerd meg a hastánc valódi arcát!

Bővebben...

Vannak nők, akik – ha belépnek valahová – rögtön magukra vonják a figyelmet. Hogyan játszik ebben szerepet a helyes testtartás? Hogyan hangolható össze külső és belső tartásunk? 

Bővebben...

A hastánc nem csupán egy hobbi, életforma. A hastáncos lét olyan érzés, mintha szuperhősként grasszálnánk a hétköznapokban, és a mindennapi outfit alatt ott lapulna a flitteres fellépő ruha. A következő lista a hastáncos évek alatt szerzett élményekből született, onnan, hogy átléptem az első táncterem küszöbét.

Bővebben...

Az orientális táncot akár hobbiként, akár professzionális módon műveljük, nap, mint nap szembesülünk pozitív és negatív reakciókkal egyaránt a környezetünkből. A hastánc egy olyan művészeti forma, melyet a kezdetektől egészen napjainkig ambivalens megítélés övezett. S, hogy miért van ez? Mit tehetsz a hastánc pozitív megítéléséért?

Bővebben...

Már Cleopátra idején is tűnődtek a nők azokon a kérdéseken, hogy mivel kelthetik fel egy férfi érdeklődését. A gondolataink, az érzéseink, ahogy saját magunkat szemléljük, mind hatnak a kisugárzásunkra. Miben rejlik a női kisugárzás és vonzerő? Hogyan befolyásolja a hastánc a testi-lelki harmóniát?

Bővebben...

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hastánc művészei között a Tarab tánc. De pontosan mi is az a Tarab? Ahhoz, hogy el tudjuk érni a Tarabot a táncunkban, először meg kell értenünk, mit is jelent ez.

Bővebben...

Ezt a cikket egy olyan táncos írta, akinek elképesztő elhivatottsága és alázata van a hastánc iránt. A tánc szeretete arra inspirálta, hogy saját maga eredjen nyomába annak a titoknak, ami a hastánc és a szülés kapcsolatát övezi. Elképesztő történetét élvezet volt olvasni.

Bővebben...

Gondoltad volna, hogy a hajad spirituális erővel bír? Tulajdonképpen nem csak a fejünkön lévő haj, hanem az egész testünkön lévő szőrzet rendelkezik ezzel az erővel, még a kézfejünkön lévő finom, vékony szőrszálak is. A haj a nők, a hastáncosok ékessége, a szépség egyik kelléke, de a haj ennél sokkal több. A haj az emberi életerő, a szabadság szimbóluma...

Bővebben...

Idézetek

"Táncolj úgy, mintha senki nem figyelne; szeress úgy, mintha soha nem bántanának; dalolj, mintha senki nem hallaná; élj úgy, mintha a mennyország itt lenne a földön."

William Pukey

diana-andaluz3_200px.jpg